Piec zawsze ciepły
Na gaz, olej, węgiel, prąd, ekogroszek, pelet, a nawet na suchą i pociętą w kawałki wierzbę – wybór jest olbrzymi
Czytaj dalejChrusty poznańskie
Wielkopolski ser smażony to klasyczna receptura prababek i sposób na wykorzystanie każdego okruszka
Czytaj dalejTwarzowe ziarenka
Choć fasola kojarzy się przaśnie, wcale taka nie jest
Czytaj dalejProjekt pomidor
Marta Wajda, projektantka i fotografka, od kilku lat zajmuje się kateringiem i produkcją przetworów Made with Love
Polskie chemiczki odkryły cudowne właściwości kapusty
Trzeba było poszatkować kilka ton główek, żeby udowodnić, że kapuściany sok zabija bakterie i grzyby
Czytaj dalejKomu potrzebna słota
Listopadowy ogród zawsze najprzyjemniej podziwiać po drugiej stronie okna, bo na zewnątrz wszystko mokre i zimne
Czytaj dalejZbyt słodkie
Gdy szczęśliwy rozrabiaka nagle zmienia się w śpiocha, ciągle je i pije, warto sprawdzić mu poziom cukru
Czytaj dalej