Chrupiące gniazdka
Kinga Błaszczyk-Wójcicka z greenmorning.pl dzieli się z nami przepisami na wegetariańskie pyszności.
Składniki:
•parę płatów ciasta filo
•¼ szklanki klarowanego masła
na pastę:
•pół kostki twarogu
•2 łyżki śmietany
•łyżka sera koziego
•łyżeczka masła
•łyżeczka kaszy manny
•sól
•pieprz
•po łyżeczce natki, szczypiorku i koperku
do podania:
•ugotowany młody bób i groszek
•plasterki rzodkiewek
•pędy młodego groszku
•plasterki dymki
Sposób przygotowania:
Składniki pasty wymieszaj i dopraw. W foremkach do babeczek ułóż po 5 kwadratów ciasta (na każdą foremkę) posmarowanych masłem. Nałóż po łyżce pasty i piecz 15-20 min na dole piekarnika w 185°C. Ostudzone gniazdka wypełnij pokrojonymi warzywami i posyp pokruszonym kozim serem.