Przepis na szynkę parmeńską z czereśniami
Weź:
• sałatę lodową
• kilka rzodkiewek
• garść czereśni
• 2 łyżki płatków migdałowych
• 8 plasterków szynki parmeńskiej
• garść kiełków rzodkiewki
• pół opakowania fety
• 3 łyżki oliwy
• 2 łyżki octu jabłkowego
• sól
• świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie
Wymieszaj oliwę z octem, dopraw solą i pieprzem. Sałatę porwij, rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki. Usuń pestki z czereśni, migdały upraż na suchej patelni. Sałatę wymieszaj z czereśniami, kiełkami, rzodkiewkami i plastrami szynki, posyp pokruszoną fetą oraz migdałami, skrop dressingiem.

Tekst: Matylda Rosłaniec  
Zdjęcie: Stockfood/free

Zobacz również