Sałatka ze szpinaku, z jajkami przepiórczymi

Weź:
•8 jajek przepiórczych
•3 garście szpinaku
•garść bazylii
•garść orzeszków piniowych
•saszetkę czerwonej herbaty
•6 plastrów wędzonego boczku
•3 łyżki oliwy
•łyżkę różowego octu z winogron
•pół łyżeczki miodu
•łyżeczkę musztardy
•sól
•pieprz

Przygotowanie sałatki
Jajka gotuj 5 minut w herbacie parzonej w 3 szklankach wody. Upraż pinie, usmaż boczek na złoto. Oliwę połącz z octem, musztardą, przyprawami, miodem. Na szpinaku z bazylią rozłóż jajka i boczek, posyp orzeszkami, polej sosem.

Tekst: Matylda Rosłaniec  
Zdjęcia: Julia Hoersch, Thomas Neckermann/Picture Press/East News, Value/east news, Stockfood/free

Zobacz również