
Owocowy salon piękności
Zebrane teraz maliny, jabłka, gruszki czy żurawiny są najlepsze na kompoty i dżemy
Czytaj dalej
Obiad z grządki
Kotlety jagnięce na sałatce z marchewką i zieloną soczewicą Weź: •cebulę •6 marchewek •łyżkę oliwy •4 ząbki czosnku •1½ łyżeczki nasion kolendry •½ łyżeczki chili •2 łyżki przecieru pomidorowego •2 łyżeczki brązowego cukru •szklankę pszenicy na kutię •1½ szklanki zielonej soczewicy •3-5 szklanek bulionu warzywnego •garść listków mięty •4 kotlety jagnięce •opakowanie jogurtu naturalnego •3 łyżki oliwy Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż chwilę na patelni posmarowanej o

Domowa spiżarnia
Gdy kupiłam poniemieckie gospodarstwo na Pojezierzu Drawskim, nie mogłam się nadziwić, jak świetnie zorganizowano kuchnię i spiżarnię, w której trzymano nawet lód wyrąbany zimą ze stawików przed domem
Czytaj dalej
Smakowite na słodko i ostro
Lidka Kłosowska z mieszania smaków i zapachów zrobiła rodzinny biznes
Czytaj dalej
Tam, gdzie bociany wracają
W Pentowie pod Tykocinem trwa właśnie ćwiczenie skrzydeł – w trzydziestu gniazdach jednocześnie
Czytaj dalej