Ekowarzywniak
Skąd przyjechały i jak zostały wyhodowane warzywa, które co dzień kupujemy? Oto jest pytanie.
Wiadomo o nich tylko tyle, że ładnie się błyszczą i z jakiego kraju pochodzą (a i to nie zawsze). To stanowczo za mało, jeśli chce się być eko. Dlatego Vegepack – internetowy warzywniak stawiający na lokalne, ekologiczne uprawy – to idealne rozwiązanie dla zapracowanych „zielonych”.
Tu wszystko jest objaśnione czarno na białym: wiemy, co i od kogo kupujemy, możemy sobie poczytać o każdym producencie, a warzywa sprzedawane są jak matka natura przykazała, w rytmie sezonowym (kalendarz upraw dostępny na stronie internetowej).
Można pójść na łatwiznę i zamówić jeden z gotowych zestawów (single, tandem lub family) albo skomponować własny. Oprócz warzyw jest też nabiał, pieczywo, kasze oraz ziarna, przetwory, makarony, rozmaite oleje i nieco zapomniane skarby, takie jak brukiew, kwiaty cukinii czy rukiew wodna. Jak dla mnie – genialny pomysł!
Więcej na: www.vegepack.pl
Tekst: Redakcja