Ekopomysł
Nie każdy ma czas zrobić sobie do pracy porządne drugie śniadanie. Co zjeść w pracy?
Większość z nas zdana jest na łaskę firm cateringowych i pobliskich barów wątpliwej jakości. Nie wspominając o koszmarach typu „słodki batonik” albo „zupka w proszku”.
Kalorycznie, nudno i nieekologicznie (kanapki poowijane w folię, sterty jednorazowych naczyń) – tak odżywiamy się w pracy. A przecież można zupełnie inaczej: kolorowo i nietypowo. Odważnym polecam… przenośną grządkę z jadalnymi kwiatami (www.dunecraft.com).
Zestaw obejmuje pojemnik z pokrywką, odpowiednie podłoże, nasiona (do wyboru: fiołki ogrodowe, nagietki lub szczypiorek) oraz dokładną instrukcję obsługi. Nic, tylko zasadzić, podlać, patrzeć, jak kwitnie, a potem skubać, skubać, skubać! Poprawiając przy tym wygląd własny oraz stanowiska pracy.
Tekst: Weronika Kowalkowska, Joanna Halena
Fot. Fotochannels/Corbis, shutterstock.com, Flora Press