Warzywa na ruszt! Przepisy na lekkie i zdrowe dania z grillowanymi warzywami idealne na majówkę
Grillowanie to nasze ulubione zajęcie ogrodowe – od pierwszych cieplejszych dni kwietnia, aż do późnej jesieni. Zamiast tradycyjnych kiełbas, boczków i innych tłustych mięs, spróbujcie nowych smaków. Bo grillować można dosłownie wszystko – a zwłaszcza warzywa, grzyby i... owoce! Podpowiadamy przepisy na pyszne i lżejsze dania z grilla.
Czytaj dalejDogonić wiatr
Jak zaprzyjaźnić się z niesfornym wiatrem? Odpowiedź jest prosta jak
Czytaj dalejŚniadanie z narcyzami
Wielkanocny stół trzeba koniecznie przystroić wiosennym bukietem
Czytaj dalejSzparagi najlepsze są w maju
Pierwsze młode pędy szparagów przebijają ziemię na początku kwietnia, a potem dogadzają smakoszom do końca maja
Kochajmy stare jabłonie
Rozłożyste jabłonie ocieniały kiedyś dworki, a kosze owoców napełniały zapachem domy od piwnicy po dach
Czytaj dalejJak zatrzymać zapachy
Wiosna i lato to czas najpiękniejszych zapachów
Czytaj dalejZaczerpnij czystej energii
Wyobraźcie sobie dom, który sam wytwarza energię, ma wodę z własnej studni i ekologiczną oczyszczalnię
Czytaj dalejDom z drewna
Taki dom jest jak żywy organizm – oddycha, pachnie żywicą, przemawia, odpłaca ciepłem za serce i troskę
Czytaj dalej