Z zielonym liściem
Śliwka z zielonym pieprzem, czereśnia z tymiankiem, porzeczka z kardamonem, a może wiśnia z imbirem? Czas na wyzwanie dla kubków smakowych!
Połączenia, wydawałoby się, dziwaczne, ale gdy spróbujesz jedną łyżkę, masz ochotę na cały słoiczek. A co, gdy brakuje pomysłów na nietypowe smaki? – Piszemy na Facebooku do smakoszy, żeby podpowiedzieli, co można by jeszcze wymieszać – mówi Wojtek Kowalski, właściciel rodzinnej manufaktury.
Konfitury, musy i dżemy z „Owocowego domu” mają unijne certyfikaty, co potwierdza zielony listek na etykiecie. Nie zawierają ani pozostałości po sztucznych nawozach, ani składników modyfikowanych genetycznie, ani chemicznych konserwantów czy barwników.
Z ekoplantacji pochodzą także wszelkie przyprawy oraz cukier trzcinowy (tylko takim dosładzane są owoce). Można je kupić w zwykłych twistach lub w najprawdziwszych weckach (takich jak babcine, z gumkami i specjalnymi klipsami), które pan Wojtek sprowadza z Niemiec.
Więcej na: owocowydom.pl
Teksty: Weronika Kowalkowska, Joanna Halena
Zdjęcia: Fotochannels, shutterstock.com, Materiały Prasowe