Zupy jedz!
Zupa jest pożywieniem zdrowym, lekkim, sycącym i stosownym dla wszystkich – obwieszczał Anthelme Brillat-Savarin, smakosz i autor najsłynniejszych bodaj gastronomicznych rozważań współczesnej ery
Czytaj dalejZaproś wiosnę do domu
Są prawdziwym zwiastunem pozimowego odrodzenia
Czytaj dalejRozkoszna i aromatyczna
Czekoladowe smakołyki mają iście czarodziejską moc – poprawiają samopoczucie, dodają energii, wspomagają koncentrację
Czytaj dalejMelancholijna wierzba
Nostalgiczny urok wierzby działał nie tylko na koboldy, elfy i wróżki
Orzechowe smaki
Najsłynniejsze orzechy – włoskie – przypominały starożytnym głowę
Czytaj dalejWczesne przebudzenie
Gdy w ogrodach spod śniegu wychylają się ku słońcu ciemierniki, przebiśniegi i krokusy, to najlepszy moment, by przygotować się na wybuch wiosny
Czytaj dalejRomantyczne koronki
Koronka czaruje niewinnością i wyrafinowaniem, przywodzi na myśl zapomniany wdzięk minionych epok
Czytaj dalejWilcze obyczaje
Panie, a wilki nie podchodzą? To pytanie pada zazwyczaj pierwsze, gdy po paru zimowych dniach pojawiam się w wioskowym sklepie
Czytaj dalej