zupa raczej zimowa, gdyż jest gęsta i sycąca i bardzo gługo zachowuje ciepło Bardzo aromatyczna ze względu na dużą ilość ziół i zieleniny, ale jest przepyszna

2 kostki rosołowe około 80 dag mięsa mielonego najlepiej drobiowego (może być też mieszane drobiowo wieprzowe) 2 marchwie - pokrojone w talarki 5-8 szt ziemniaków średniej wielkości pokrojone w kostkę 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 pęczek koperku 1 koncentrat pomidorowy, sól, pieprz

Mięso podsmażyć na patelni z cebulą i czosnkiem dodać 1 łyżkę koncentratu pomidorowego, posolić, popieprzyć. Ugotować wywar z kostek rosołowych, dodać marchew i ziemniaki Do ugotowanych warzyw dodać podsmażone mięsko. Pod koniec gotowania dodać zieleninę (pokrojoną) i przyprawy. Serki rozprowadzić w małej ilości wywaru i dodać do zupy.