Idealne rozwiązanie na pożywne, energetyczne śniadanie okraszone bogactwem witamin i poezji smaku świeżej truskawki. Zawarte w cieście wiórki kokosowe, mąka owsiana i cynamon nadają niepowtarzalny smak.
4 jajka 6 łyżek wiórków kokosowych 6 łyżek mąki owsianej Melvit 4 łyżeczki cukru pudru Melvit 1 płaska łyżeczka cynamonu masło do smażenia 125g serka śmietankowego np. Philadelphia 250g świeżych truskawek 10 kostek deserowej czekolady 2 łyżki mle
1. Na suchej patelni uprażyć wiórki kokosowe na złoty kolor. 2. Białka oddzielić od żółtek, ubić je na sztywno z dodatkiem cukru. Następnie dodać żółtka, nadal miksując dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Na końcu dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. 3. Połowę przygotowanej masy wylać na wysmarowaną masłem patelnię. Omlet usmażyć z dwóch stron na złoty kolor. Z pozostałej masy usmażyć drugiego omleta. 4. Truskawki pokroić w kostkę. 5. Usmażone omlety posmarować serkiem Philadelphia, dodać truskawki i złożyć na pół. 6. Czekoladę rozpuścić w mleku a następnie polać na wierzchu omlety.