Kokosowo-jagodowa jaglanka

Trudność: Łatwe Czas przygotowania: 45 minut Składnik: Owoce , Zboża Dieta: Ogólna , Wegetariańska , Fit Danie: Śniadanie

Zdrowa i smaczna jaglanka z sezonowymi owocami i kokosem będzie świetną alternatywą dla owsianki i pyszną propozycją słodkiego, zdrowego śniadania.

(na 2 porcje) 100g kaszy jaglanej czubata łyżka wiórków kokosowych cukier do smaku sól pół puszki (około 100ml) mleka kokosowego 100 ml mleka ½ szklanki jagód świeże owoce sezonowe jagody goji

Kasze jaglaną przelewamy wrzątkiem na sitku. Zalewamy wodą o objętości 2 razy większej niż objętość kaszy. Dodajemy wiórki kokosowe, nieco soli i łyżeczkę cukru. Gotujemy aż kasza wchłonie wodę około 12-15 minut. Jagody miksujemy z mleczkiem kokosowym i mlekiem, dodajemy do kaszy i gotujemy jeszcze chwile do zredukowania płynu. Przekładamy do miseczek. Serwujemy z świeżymi owocami sezonowymi i jagodami goji.