Konfitura kumkwatowa z liściem geranium

Trudność: Łatwe Czas przygotowania: 45 minut Składnik: Owoce Danie: Przetwory Dieta: Wegańska

Weź:

• 1 kg kumkwatów

• sok z 3 pomarańczy

• pół kilograma cukru

• liście geranium

• łyżeczkę czerwonego pieprzu

Sposób wykonania:

Kumkwaty umyj szczoteczką pod ciepłą wodą. Osusz i pokrój w grube plasterki, usuń pestki. Do płaskiego rondla wlej sok z pomarańczy, dodaj kumkwaty, listki geranium, pieprz i cukier. Smaż 30 minut, kilka razy mieszając i potrząsając rondlem. Wyjmij geranium.

Przepis pochodzi z książki Wandy Jackowskiej „Konfitury. Sekrety, tradycja i smak” 

OPRACOWANIE: MARTA KWIATKOWSKA

ZDJĘCIA: MATERIAŁY PRASOWE

Zobacz również