Slimaki ze szpinakiem i ricottą.

Trudność: Średnie Czas przygotowania: 60 minut Składnik: Warzywa , Zboża , Mięso Dieta: Ogólna Danie: Przekąski
Przepyszne ślimaki z ciasta francuskiego.- porcja ciasta francuskiego - opakowanie serka ricotta - opakowanie szpinaku - oliwa - sól, pieprz, czosnek (2 ząbki + kolorowy z torebki) - ziarna słonecznikaCiasto rozwijamy z opakowania. Szpinak siekamy, wrzucamy na patelnię z rozgrzaną oliwą, podsmażamy aż zwiędnie. Dodajemy ricottę, przyprawiamy (dałam dość dużo czosnku ) i całość mieszamy. Odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Masę rozsmarowujemy na cieście, zwijamy w wałek i kroimy go w krążki (ok. 1,5 cm każdy). Każdego ślimaka posypujemy słonecznikiem. Krążki kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 210 st. na ok 15 minut. Należy pilnować ślimaków ponieważ ciasto francuskie lubi się przypalać.