Ruskie pierogi

Trudność: Średnie Czas przygotowania: 60 minut Składnik: Warzywa , Zboża Dieta: Ogólna Danie: Danie główne
0.5 kg ugotowanych ziemniakow 250 g bialego sera 1 duza cebula maslo sol,pieprz Ciasto 3 szklanki maki pszennej 2 lyzki oleju 2 zoltka ciepla woda , solUdotowane ziemniaki mielimy i dodajemy bialy ser tez zmielony .Cebule pokroic w drobna kostke i podsmazyc na masle na lekko brazowiac ,po wystudzeniu dodac do ziemniakow z cebulka ,doprawic sola ,pieprzem mozna dodac ziolka wg uznania . Do miski wsypac make dodac ciepla wode i mikserem zmieszac skladniki teraz dodac zoltka z olejem =zmiksowac dodajac sol. Jezeli masa bedzie zagesta dodac wode . Wyjac z naczynia i reka wyrobic na gladkie ciasto,rozwalkowac ,wyciac krazki i nalozyc farsz ,zlepic brzegi ciasta . W garnku w woda dodac sol i troszke oleju -gotowe pierogi klasc na wrzatek ,gotowac do wyplyniecia pierogow teraz zmniejszc ogien i jeszcze chwile gotowac. Lyzka cedzakowa wykladac i podawac z roztopionym maslem,cebulka lub wg upodobania.