Pomidorowe lizaki

Trudność: Bardzo łatwe Czas przygotowania: 30 minut Składnik: Warzywa Dieta: Ogólna , Wegetariańska Danie: Przekąski

Pomidorowe lizaki zaskoczą wszystkich swoim smakiem i wyglądem.

Weź:
•tuzin pomidorków koktajlowych
•pół szklanki cukru pudru
•4 łyżki ziaren sezamu
•12 patyczków do szaszłyków

Sezam upraż na suchej patelni, przesyp do miseczki. Do rondelka wsyp cukier, zalej wodą tak, żeby był ledwie przykryty, i gotuj, aż woda odparuje i powstanie karmel. Pomidorki nadziej na patyczki. Maczaj w karmelu, potem w sezamie. Odłóż na papier pergaminowy do stężenia.

Tekst: Côté Maison/East News
Tłumaczenie: Stanisław Gieżyński
Zdjęcia: Nathalie Carnet/Côté Maison/East News