Lemoniada mohito

Trudność: Łatwe Czas przygotowania: 30 minut Składnik: Owoce Dieta: Ogólna , Wegetariańska , Wegańska , Bezglutenowa , Fit Danie: Napoje

Gorąco? Mamy na to przepis!

Weź:

•po sporej garści liści mięty i werbeny cytrynowej
•litr wody gazowanej
•300 g białych porzeczek + do dekoracji
•2 limonki
•4–5 łyżek miodu akacjowego (lub syropu z kwiatów czarnego bzu)
•kostki lodu

Sposób przygotowania:

1. Z limonek obetrzyj skórki i wyciśnij sok.
2. Porzeczki przepuść przez sokowirówkę.
3. Zmieszaj soki z liśćmi i gałązkami ziół, włóż do blendera wraz ze skórką limonki i miodem, zmiksuj dokładnie.
4. Przelej przez drobniutkie sitko.
5. Zalej wodą gazowaną i podawaj natychmiast z kostkami lodu oraz dodatkowymi porzeczkami (możesz je wcześniej zamrozić i użyć zamiast 
kostek lodu).

Jeśli masz ochotę na coś alkoholowego, do lemoniady dodaj odrobinę białego rumu.

Przepis oraz zdjęcie: Kinga Błaszczyk- Wójcicka greenmorning.pl

Zobacz również