Kieszonki nadziewane szpinakiem mozzarellą i orzechami nerkowaca

Wspaniałe danie obiadowe którym zaskoczysz rodzinę oraz bliskich.Danie idealne na rodzinny obiad oraz różnego rodzaju imprezy.Polecam
2 duże piersi kurczaka 200 g świeżego szpinaku kulka mozzarelli 2 ząbki czosnku papryka czerwona świeża garść orzechów nerkowca sól, pieprz świeża bazylia (4-5 listków) łyżka masła oliwa z oliwek
Pierś kurczaka dokładnie umyć, ubić lekko tłuczkiem, doprawić solą i pieprzem. Nerkowce siekamy na drobno i prażymy na małym ogniu,paprykę kroimy na bardzo drobną kosteczkę.Szpinak dokładnie wypłukać i osuszyć. Na rozgrzanej patelni z masłem wyłożyć szpinak, podusić chwilę,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną bazylię, doprawić solą i pieprzem do smaku, dusić jeszcze przez chwilkę. Szpinak wyłożyć w kieszonki dodać w środek mozzarellę,paprykę i nerkowce, Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą i wyłożyć kieszonki.Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok 30 minut. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i ulubiona surówką. Smacznego!