Domowy sok z rokitnika
Jak przyrządzić wzmacniający sok rokitnikowy radzi Klaudyna Hebda, miłośniczka ziół i autorka bloga klaudynahebda.pl.
Weź:
•200 ml soku z rokitnika
•100-200 ml soku z dzikiej róży lub malinowego
•5 kropli naturalnego olejku eterycznego z cytryny lub pomarańczy (ewentualnie)
•2 łyżki płynnego miodu (ewentualnie)
Połącz dokładnie wszystkie składniki, pamiętając, że powinny mieć temperaturę pokojową. Przelej do butelki z ciemnego szkła. Przechowywany w lodówce, zużyj
w ciągu dwóch tygodni, a jeśli trzymasz go w temperaturze pokojowej – w ciągu kilku dni. Popijaj po kieliszku 2-3 razy dziennie.
Dowiedz się więcej o właściwościach rokitnika i o tym, jak go zbierać: ROKITNIK NAJLEPSZY NA PRZEZIĘBIENIE.