Domowy sok z rokitnika

Trudność: Łatwe Czas przygotowania: 0 Składnik: Owoce Dieta: Ogólna Danie: Przetwory

Jak przyrządzić wzmacniający sok rokitnikowy radzi Klaudyna Hebda, miłośniczka ziół i autorka bloga klaudynahebda.pl.

Weź:
•200 ml soku z rokitnika
•100-200 ml soku z dzikiej róży lub malinowego
•5 kropli naturalnego olejku eterycznego z cytryny lub  pomarańczy (ewentualnie)
•2 łyżki płynnego miodu (ewentualnie)

 

Połącz dokładnie wszystkie składniki, pamiętając, że powinny mieć temperaturę pokojową. Przelej do butelki z ciemnego szkła. Przechowywany w lodówce, zużyj
w ciągu dwóch tygodni, a jeśli trzymasz go w temperaturze pokojowej – w ciągu kilku dni. Popijaj po kieliszku 2-3 razy dziennie.

Dowiedz się więcej o właściwościach rokitnika i o tym, jak go zbierać: ROKITNIK NAJLEPSZY NA PRZEZIĘBIENIE.