Szaszłyki z pomarańczą
Zobacz przepis na pyszne szaszłyki z pomarańczą.
•4 podudzia kurczaka podzielone na pół,
•3 ząbki czosnku,
•pół cebuli,
•oliwa,
•półtorej łyżeczki ekologicznego chili,
•słodka papryka,
•sól,
•pół szklanki octu,
•pomarańcza,
•cytryna,
•4 krewetki,
•4 plastry boczku.
Posiekaj czosnek i cebulę. Podsmaż na oliwie, dodaj przyprawy. Zdejmij z ognia, dodaj ocet i zmiksuj na gładko. W tej mieszance marynuj kurczaka przez noc.
Na patyczki do szaszłyków nadziewaj kawałki kurczaka, ćwiartki cytrusów i po jednej krewetce owiniętej w boczek.
Piecz prawie 15 minut w 200 stopniach Celsjusza.
Przepis: Johané Neilson
Stylizacja: Misi Overturf
Zdjęcie: François Oberholster/Gallo Images