Sałatka z pieczoną papryką, cukinią i serem feta

Trudność: Średnie Czas przygotowania: 60 minut Składnik: Warzywa , Nabiał Dieta: Ogólna Danie: Przekąski

Sałatka z pieczoną papryką, cukinią i serem feta poprawi wam nastrój w szary, jesienny dzień!

• 2 papryki
• ¼ kostki sera feta
• szklanka ugotowanych nasion komosy ryżowej
• średnia cukinia
• kilka ząbków czosnku w łupinach
• kilka pomidorków koktajlowych
• kilka małych marchewek
• 2 małe czerwone cebule
• pół pęczka tymianku
• 4 łyżki oliwy
•sól i pieprz
Papryki przekrój na pół i wydrąż gniazda nasienne. Połówki papryk, grube plastry z cukinii, pomidorki, połówki cebuli i marchewki skrop oliwą, dopraw solą, pieprzem i piecz 25 minut w 200ºC. Pokrój cukinię i cebulę w kostkę, dwie połówki papryki zostaw w całości, a dwie pokrój w kostkę. Czosnek wyciśnij do komosy, dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Dodaj pokrojoną paprykę,
cukinię, cebulę i faszeruj połówki papryk. Oprósz serem, skrop oliwą i zapiekaj mniej więcej 10 minut. Podawaj z marchewkami i pomidorkami.
 
Przepis: Joanna Zaguła
Zdjęcie: Shutterstock