Są to małe roladki które podaje z różnymi dipami ... Półmisek wyłożony sałatą i na to upieczone roladki ,dipy podane osobno

Polędwiczki kurze Sery -wg upodobania -ja robię z serami :orzechowym ,ziołowym ,pleśniowym oraz owocami :brzoskwinia,sliwka ,gruszka Przyprawa do kurczaka Galeo lub swój zestaw ziółek a może być tylko sól i pieprz . Bułka tarta , sezam Jajko do panierki

Polędwiczki delikatnie rozbić przez folie spożywczą i posypać przyprawami wg uznania j.w.-składniki ,następnie sery pociąć w kawałki odpowiadające wielkości polędwiczek -tak aby można było je ładnie zwinąć . Takie roladki panierujemy w jajku i bułce tartej i na możliwie głęboki tłuszcz (ja daje olej + masło) .Smażyć na złoty kolor ale nie gwałtownie . Roladki z nadzieniem owocowym panierować w bułce tartej ze sezamem.