Rolada faszerowana kaszą
Świetne danie, idealnie pasuje na obiad lub kolację we dwoje. Polecam.
3 ćwiartki z kurczaka
1 torebka kaszy jęczmiennej Melvit w torebkach
30 dag mięsa mielonego z łopatki
1 duża cebula
łyżka margaryny
przyprawa typu kucharek; ziarenka smaku
pieprz
Z udka wyciąć kość, rozłożyć na desce. Kasze ugotować. Mięso zmielić. Cebulkę pokroić w małe krążki i zeszklić na odrobinie masła. Połączyć kaszę, mięso i cebulę. Przyprawić do smaku. Nałożyć przygotowany farsz na rozłożone na desce mięso. Połączyć boki mięsa i zwinąć w roladkę. Całość spiąć nićmi. Podgotować chwilę. Następnie przełożyć na rozgrzany tłuszcz na patelni i smażyć przez ok. 25 minut z dwóch stron. Polać dowolnym sosem.