Pieczony pstrąg z warzywami
Pyszny obiad bez zbędnego bałaganu.
• 2 duże pstrągi
• 1/2 kilograma ziemniaków
• 2 ząbki czosnku
• 1/2 brokuła
• cytryna
• 1/2 czerwonej papryki
• garść pomidorków koktajlowych
• 1/2 pęczka koperku
• oliwa
• sól i pieprz
Ryby natrzyj solą, natnij delikatnie mięso. Cytrynę pokrój w plastry i włóż je do nacięć. Czosnek obierz, włóż po jednym ząbku do wnętrza każdego pstrąga, razem z koperkiem. Ziemniaki obierz, pokrój w ćwiartki. Paprykę pokrój w kawałki, brokuły podziel na różyczki.Warzywa skrop porządnie oliwą, dopraw solą i pieprzem i wyłóż na dno foremki. Na wierzchu ułóż ryby i piecz około 18 minut w 200ºC.
przepis: Matylda Rosłaniec
zdjęcie: shutterstock