Dynia piżmowa w ziołach - ten smak śni nam się po nocach!

Trudność: Łatwe Czas przygotowania: 95 minut Składnik: Warzywa Dieta: Wegańska Danie: Danie główne

WEŹ:

  • dynię piżmową
  • oliwę
  • kilka gałązek tymianku
  • kilka gałązek pietruszki
  • suszony rozmaryn
  • sól
  • świeżo mielony pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Dynię przekrój wzdłuż na pół, usuń nasiona. Ponacinaj ją lekko w poprzek i przełóż do naczynia do zapiekania. Posmaruj ją oliwą, posyp rozmarynem, solą i pieprzem. Oprósz posiekanymi listkami tymianku i pietruszki. Przykryj folią aluminiową i zapiekaj półtorej godziny. Zdejmij folię na ostatnie 20 minut, aby skórka dyni przypiekła się na złoto.
Opracowanie: Joanna Zaguła Zdjęcie: Shutterstock

Zobacz również