Łosoś na liściach sałaty

Trudność: Łatwe Czas przygotowania: 45 minut Składnik: Warzywa , Ryby Dieta: Ogólna Danie: Danie główne

Lekkostrawny i smaczny łosoś z warzywami.

Weź:

• główkę sałaty masłowej
• 4 filety z łososia
• pęczek rzodkiewek
• szklankę zielonego groszku
• łyżkę kaparów
• łyżkę soku z cytryny
• 5 łyżek oliwy
• 2 łyżki masła
• sól
• pieprz

Przygotowanie łososia z warzywami

Groszek wrzuć na 3 minuty do osolonego wrzątku, odcedź i przelej zimną wodą. Łososia dopraw i i usmaż na maśle z 2 łyżkami oliwy. Resztę oliwy połącz z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wymieszaj sałatę z kaparami, rzodkiewką i groszkiem. Polej sosem, na wierzchu ułóż kawałki łososia.

Tekst: Matylda Rosłaniec  
Zdjęcie: Stockfood/free