Cielęcina z grzybami

Trudność: Średnie Czas przygotowania: 60 minut Składnik: Grzyby , Mięso Dieta: Ogólna Danie: Danie główne

Przepis na cielęcinę z grzybami: smardzami lub borowikami.

Przygotuj:

• 6 eskalopków cielęcych • ciasto francuskie • garść smardzów lub borowików
• ¼ kostki masła • liść laurowy
• estragon • ¾ szklanki śmietany kremówki • sól • biały pieprz

 

Mięso rozbij, oprósz solą i zrumień z obu stron na maśle. Grzyby pokrój i podsmaż na maśle z liściem laurowym i estragonem. Posól i zalej śmietaną, smaż, aż sos zgęstnieje. Brytfankę wyłóż ciastem, na nim rozłóż mięso i grzyby, oprósz pieprzem. Piecz 20 minut w 180ºC.

Tekst: Matylda Rosłaniec

Zdjęcia: Frédéric Vasseur/CÔté Maison/East News