Wegańskie lody porzeczkowe

Trudność: Łatwe Czas przygotowania: 30 min + mrożenie Składnik: Owoce Dieta: Ogólna , Wegetariańska , Wegańska Danie: Deser , Dla dzieci

Coś na ochłodę w upały? Spróbuj tych wegańskich lodów!

WEŹ:

•puszkę (400 ml) śmietanki kokosowej (schłodzonej 24 godziny)
•½ kg porzeczek
•½ szkl. cukru

PRZYGOTOWANIE: 

1. Do rondelka wrzuć owoce, zasyp je cukrem i lekko ubij tłuczkiem do ziemniaków.
2. Podgrzewaj do czasu, aż cukier się rozpuści, a owoce puszczą sok.
3. Przetrzyj je przez sito, zostaw do całkowitego wystygnięcia, schłodź w lodówce.
4. Ubij śmietankę kokosową i zmiksuj z porzeczkami.
5. Wlej do pojemniczków i zamroź (minimum 12 godzin).

Smacznego!

Przepis i zdjęcie: Kinga Błaszczyk-Wójcicka greenmorning.pl

Zobacz również