Owocowy kogel-mogel
Jak łatwo i szybko przygotować coś dobrego? Mamy owocową propozycję!
Weź:
•8 żółtek
•szklankę cukru pudru
•mały pojemnik śmietany kremówki
•kieliszek advokata
•2 łyżki startej skórki pomarańczowej
•laskę wanilii
•4 łyżeczki brązowego cukru
•maliny
•jeżyny
•pomarańczę
•listki mięty
Utrzyj kogel-mogel; powinien przypominać biały gładki krem. Dodaj śmietanę i advokata, znów ucieraj, wsyp skórkę pomarańczową, nasiona wanilii i dobrze wymieszaj. Przelej masę jajeczną do żaroodpornych foremek, posyp brązowym cukrem.
Zapiekaj w 140°C przez pół godziny. Możesz podać na zimno lub na ciepło, udekorowane świeżymi malinami, jeżynami, ćwiartkami pomarańczy i miętą.
Letni deser – pyszności z wiejskiej śmietany i jaj. Do tego owoce z własnego ogrodu.
Smacznego!