Muffinki na majówkę

Trudność: Łatwe Czas przygotowania: 60 minut Składnik: Owoce , Zboża Dieta: Ogólna Danie: Deser

Majówkowy wypoczynek już nie długo...majówka z Aniołami już trwa;) Wiemy, że pogoda nie zachęca...Jeśli nie macie jeszcze pomysłu zapraszamy do Starego i Nowego Sącza;) Ale wracamy do muffinek...moje ukochane z domowym dżemem morelowym :) Idealne na majówkę:) Daj się skusić...

2 jajka, 3 dag masła + odrobina do wysmarowania formy, 150 g naturalnego jogurtu, 100 g brązowego cukru, 100 g maki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g rodzynek konfitura u nas morelowa

Formę smarujemy masłem i schładzamy w lodówce. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 stopni ( 180 stopni z termoobiegiem). Ubijamy jajka. Masło rozpuszczamy i mieszamy z jogurtem, cukrem i jajkami. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i rodzynkami. Łączymy suche i mokre składniki, mieszamy łyżką. Pieczemy 15 minut, lekko studzimy, smarujemy konfiturą i posypujemy resztą rodzynek lub bakaliami.