Lodowe biszkopciki

Trudność: Łatwe Czas przygotowania: 30 minut Składnik: Zboża , Nabiał Dieta: Ogólna Danie: Deser

Weź:
•płatki biszkoptowe (do kupienia w cukierni) lub ciasto na biszkopt
•2 opakowania gęstego jogurtu typu bałkańskiego albo greckiego
•jagody
•2 łyżki drobnego cukru

Wymieszaj bardzo delikatnie jogurt z jagodami i cukrem, odstaw na dwie godziny do lodówki. Jeśli nie masz gotowych płatków biszkoptowych, rozrób ciasto na biszkopt, wylewaj łyżką krążki na gorącą blachę i piecz w piekarniku na złoto. Po ostygnięciu zrób jogurtowe sandwicze. Zamiast jogurtu możesz użyć lodów jagodowych, a zamiast ciastek – wafelków. Zjadaj natychmiast, żeby ciastka nie rozmiękły.

Fotografia: Stockfood/Free