Jogurtowiec z jeżynami

Trudność: Łatwe Czas przygotowania: 15 minut Składnik: Owoce , Nabiał Dieta: Ogólna Danie: Deser

Najlepszy na zimno, nie wymaga piekarnika, szybko i łatwo, a przede wszystkim przyjemnie :)

-opakowanie ciastek owsianych -opakowanie ciastek sezamowych -masło 100 gram (rozpuszczone) -1 duży jogurt grecki -1 duża śmietanka 30% -1 mały serek mascarpone -½ kg serka waniliowego do sernika -cukier wanilinowy -cukier puder -żelatyna fix des

Masło i pokruszone ciasta wymieszać razem, wlać do okrągłej formy i wstawić do lodówki do wystygnięcia. Resztę składników ubić razem, dodać żelatynę i wylać na wystygnięty spód. Położyć na wierzch jeżyny. Odstawić do stężenia na pół godziny. Wylać na wierzch galaretkę, odstawić do wystygnięcia galaretki.