Ciastka z kremem i malinami

Trudność: Bardzo łatwe Czas przygotowania: 40 minut Składnik: Owoce , Zboża Dieta: Ogólna Danie: Deser
ciasto francuskie z kremem orzechowym i malinami 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego, krem orzechowy (do smarowania pieczywa), maliny, świeże listki mięty Ciasto francuskie rozwinąć; przekroić wzdłuż na 3 części; pociąć wszerz tak, żeby wyszły kwadraty; liście mięty posiekać; na każdy kwadrat ciasta nakładać po jednej łyżeczce kremu orzechowego, 2-3 maliny, odrobinę listków mięty i połączyć brzegi ciasta, formując dowolne kształty (łódeczki, rożki, sakiewki). Posmarować z wierzchu mlekiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec ok. 20 minut. Nie polecam termoobiegu, raczej grzanie góra-dół. Po upieczeniu wyjąć i pozostawić do ostygnięcia, po czym posypać cukrem pudrem (bądź polukrować).