Ciasteczka owsiane

Trudność: Łatwe Czas przygotowania: 30 minut Składnik: Zboża Dieta: Ogólna Danie: Śniadanie , Przekąski , Deser

Smaczne, w domu, do pracy, na wycieczkę, do szkoły.

2 szklanki płatków owsianych 1,5 szklanki mąki( kukurydziana lub pszenna) 2 jajka 10 dag rodzynek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki tartych orzechów 1/4 szklanki tartych migdałów 1/2 szklanki cukru brązowe

W miseczce łączymy ze sobą mąkę, proszek do pieczenia, płatki owsiane, tarte migdały i orzechy. Dodajemy brązowy cukier i mieszamy. Następnie dodajemy rodzynki. Po wymieszaniu dodajemy olej i jajka. Wyrabiamy masę( w miarę potrzeby dodając więcej płatków owsianych). Z masy formujemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia serduszka lub inne kształty. Ciasteczka pieczemy przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.