Babeczki z jagodami
Fioletowe słodkości - babeczki z serkiem mascarpone i jagodami
Weź:
• 4 gotowe spody do babeczek z kruchego ciasta
• ok. 4-centymetrowy kawałek chałwy
• skórkę i sok z jednej cytryny
• 1 1⁄2 szklanki jagód
• opakowanie serka mascarpone
• 3 łyżki cukru pudru
• kilka listków mięty
Przygotowanie:
Szklankę jagód podgrzej z łyżką cukru i poczekaj, aż puszczą sok. Serek mascarpone ubij z resztą cukru, aż stanie się puszysty. Zmiksuj z chałwą, sokiem i skórką z cytryny. Wypełniaj gotowe spody do babeczek kremem serowo-chałwowym i polewaj jagodami z sokiem. Udekoruj resztą świeżych jagód i listkami mięty.
Przepis: Joanna Zaguła
Zdjęcia: StockFood/Free, Shutterstock