Roccbox to przenośny, lekki, opalany drewnem piecyk z kamiennym blatem. Jest on w stanie upiec dla nas wyśmienitą pizzę neapolitańską nawet w 90 sekund!
W 2012 roku Tom Gozney chciał stworzyć piekarnik, które sprawi, że łatwiej będzie gotować zdrowe jedzenie w domu lub w podróży. Stworzył więc zespół, którzy stworzył Roccbox, przenośny kamienny piec piec do pizzy.
Tradycyjne piece kamienne są duże, ciężkie i potrzebują dużo czasu, aby się rozgrzać. Roccbox osiąga temperaturę 500 ° C w ciągu zaledwie 15 minut. Piecyk ma także możliwość ogrzewania gazem.
Z jego pomoca można przygotowac także nieograniczoną liczbę swoich ulubionych potraw: mięsa, ryby, warzywa a nawet pieczywo! Do tej pory opalane drewnem piece były dostępne tylko dla osób, które mają ogród, lub specjalnie wentylowane pomieszczenie. Roccbox rozwiązuje te problemy i pozwala wszystkim na przygotowanie ich ulubionego jedzenia nawet na małym balkonie czy na pikniku. Roccbox świetnie sprawdzi się zarówno na kempingu, jak i na plaży. Jest to też bardzo dobry pomysł na spotkania towarzyskie - nie tylko w ogrodzie.
Więcej przeczytacie na roccbox.com