Klopsiki z suszonych grzybów

Trudność: Łatwe Czas przygotowania: 45 minut Składnik: Warzywa , Grzyby Dieta: Ogólna Danie: Danie główne , Na Boże Narodzenie

Klopsiki z suszonych grzybów, przepis Justyny Gotowskiej
 

Weź:
•2 garści suszonych grzybów
•cebulę
•jajko
•namoczoną w mleku bułkę
•sól i pieprz do smaku
•2 ziarenka ziela angielskiego utłuczone w moździerzu
•tłuszcz do smażenia
•ewentualnie kilka łyżek bułki tartej

Suszone grzyby namocz i ugotuj w małej ilości wody. Odcedź i zmiel. Dodaj podsmażoną cebulkę, jajko, odciśniętą bułkę namoczoną w mleku. Dopraw do smaku. Jeśli masa jest zbyt luźna, dosyp bułki tartej. Uformuj kulki i usmaż. Smakują i na ciepło, i na zimno.