Bułeczki z parmezanem

Trudność: Łatwe Czas przygotowania: 40 minut Składnik: Warzywa , Zboża , Nabiał Dieta: Wegetariańska Danie: Śniadanie , Przekąski

Składniki:

• 4 łyżki drobno startego parmezanu 

• 300 g mąki pszennej 

• 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 

• łyżeczkę soli 

• szklankę purée z dyni 

• ½ szklanki maślanki 

• 4 łyżki skondensowanego mleka (niesłodzonego)

• garstkę pestek z dyni

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Wymieszaj mąkę z parmezanem, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj do dyniowego purée z maślanką. Na koniec dorzuć pestki dyni. Ukręć z ciasta kulki, ułóż w formie do pieczenia i posmaruj skondensowanym mlekiem. Piecz 15-20 minut, aż się zarumienią.