okladka-marzec-2016
Nasza wersja cyfrowa w postaci plików PDF to proste i przyjazne rozwiązanie, bez instalowania specjalnych programów, na każde urządzenie. Kupujesz i korzystasz!

Wystarczą 4 kroki:

  • Załóż konto w portalu www.kiosk24.pl
  • Wybierz interesujący Cię numer Werandy Country
  • Złóż i opłać zamówienie
  • Pobierz zakupione egzemplarze w postaci plików PDF

cztery pory roku

  • aktualny-numer-1

    NA URODZINY

    Jak mieszka władczy Baran i co zamienia go w łagodnego baranka

  • aktualny-numer-2

    CZY WIESZ...

    Co to znaczy: mieć kiełbie we łbie, gdzie kupić prawdziwy czepek z Kujaw albo krakowską sukmanę?

  • aktualny-numer-2

    PRAWDA CZY MIT? KOT WYCIĄGNIE CHOROBĘ Z CZŁOWIEKA

    Czy to możliwe, że nasz mruczący przyjaciel wie, kiedy i gdzie coś nas boli? A co więcej pomaga nam wyzdrowieć? A może to teoria wyssana z palca?

  • aktualny-numer-3

    NA KTÓRYM PIĘTRZE MIESZKA DZIĘCIOŁ

    Drzewo dla ptaków jest jak apartamentowiec, znajdzie w nim mieszkanie wiele rodzin. Dowiedz się, gdzie patrzeć, żeby dostrzec apartament jastrzębia, a gdzie, żeby podejrzeć drozda w jego M2.

  • aktualny-numer-3

    Z ZIELNIKA KLAUDYNY HEBDY

    Niepozorne ziółko obsypane białymi kwiatuszkami w kształcie gwiazdek to gwiazdnica pospolita. Jeśli znajdziesz ją podczas kwietniowego spaceru, zrób z niej napar, tonik albo dodaj do jajecznicy.

  • aktualny-numer-3

    MAGIA ROŚLIN: PIĘKNE CHWASTY

    Czy wiesz, jak wyglądają kwiaty kurdybanka, czosnaczka czy tasznika? Zamiast z uporem plewić chwasty na trawnikach i łąkach, podziwiaj ich kształty i kolory.

  • aktualny-numer-3

    SEZON NA NA... czosnek niedźwiedzi

    Nazywano go cebulą czarownic i przypisywano magiczną moc. Bo rzeczywiście potrafi zdziałać cuda. Radzimy, kiedy jest najlepszy, gdzie go posadzić i jak przyrządzić.. 

  • aktualny-numer-3

    DEKORACJE: BUKIETY

    Gałązki oczaru, pigwowca, kaliny i magnolii rozkwitną w domowym cieple. Do tego bukiet hiacyntów i szafirki w wazonikach z wydmuszek. Niech święta pachną wiosną!

dom w stylu country

  • aktualny-numer-10

    POWRÓT DO DOMU

    Klara i Wiktor od miejskiego życia woleli spokój wsi. Na rodzinnej farmie zbudowali dom, który mimo że nowy, ma duszę z klimatem.

  • GÓRALU, CZY CI NIE ŻAL

    GÓRALU, CZY CI NIE ŻAL

    Dwaj przyjaciele z dzieciństwa postanowili ocalić klimat dawnego Podhala – z owcami pasącymi się na hali i bacówkami pachnącymi świeżym buncem. Tak powstała Szymkówka.

  • aktualny-numer-12

    ODZYSKANA ELEGANCJA

    Przydomowy składzik wygląda teraz jak paryski salon. Bo u Doroty wszystko dostaje drugą szansę, nawet legary ze starej mazurskiej chaty, które przerobiła na kuchenny blat.

  • aktualny-numer-13

    KOLOR NA ŚCIANY

    Delikatne pastele albo intensywne barwy inspirowane naturą? A może modne ombre i geometryczne wzory? Podpowiadamy jak wprowadzić kolor do wnętrza.

  • aktualny-numer-13

    NIE TĘSKNIĘ ZA PARYŻEM

    Patrycja wychowywała się i dorastała we Francji, ale kiedy odkryła Podlasie, wieży Eiffla powiedziała „Adieu!” i  przeniosła się do drewnianej chaty w Aleksiczach.

  • aktualny-numer-13

    PO ZACHODZIE

    Iza Kamińska rzuciła pracę dziennikarki i postanowiła szyć krasnale. Okazało się, że dzieci wciąż je kochają, nawet bardziej niż... angry birds. Z czasem dołączyły do nich króliki baletnice i kurki w kratkę. Interes się kręci!

zwierzęta wokół nas

  • aktualny-numer-14

    MISTRZOWIE KAMUFLAŻU

    Dlaczego ryś ma jasne kreski pod oczami? Skąd u koźlątka plamki na grzbiecie? Po co zebrze biało-czarne pasy? Andrzej G. Kruszewicz, dyrektor warszawskiego zoo, opowiada, jak natura pomaga dzikim zwierzętom.

  • aktualny-numer-15

    BOMBIK NA TROPIE OLBRZYMA

    Dorota Sumińska przedstawia swój zwierzyniec – tym razem charakternego pekińczyka o filozoficznym usposobieniu. Poznajcie Bombika.

kocham gotować

  • aktualny-numer-20

    COŚ SŁODKIEGO: FIOŁEK W CIEŚCIE

    Dwa przepisy na babeczki pachnące wiosennymi kwiatami oraz na dodatki, które wykorzystasz do ozdabiania i doprawiania innych wypieków.

  • aktualny-numer-21

    WIOSENNA UCZTA

    Po dniach postu czas na odświętne dania. Oprócz śledzika, serwujemy jagnięcinę z pieczonymi ziemniakami w sosie z cytrynowym, tartę z pierwszymi szparagami, a na deser tort z puszystym czekoladowym kremem i słodkim mango.

  • aktualny-numer-22

    APETYT NA BURACZKI

    Różowe pierożki, zdrowy koktajl i słodkie babeczki to pyszne i bardzo zdrowe dania. A do tego pięknie wyglądają. Cieszmy się pierwszą botwinką i wykorzystajmy zimowe zapasy buraków.

  • aktualny-numer-24

    ZDROWIE NA TALERZU: Łyk na wzmocnienie

    Jeśli nie chcesz wylądować w łóżku z przeziębieniem, przygotuj się na kaprysy wiosny. Pomogą ci mikstury wzmacniające odporność. Cytrynowa, z młodych pędów sosny, z kurkumą.

nowości i porady

  • aktualny-numer-16

    ZIELONY DYWANIK

    Trawnik po zimie woła o pomstę do nieba. Ale nie zniechęcajmy się, trawa ma wielką siłę. Jeszcze będzie pięknie!

  • aktualny-numer-17

    NOTATNIK OGRODNIKA:

    Stare odmiany kwiatów, owoców, ich smaki i zapachy pamiętamy z dzieciństwa. Teraz znów wracają na nasze rabatki. Tulipany Rembrandta, wiśnie szklanki i głąbik krakowski.

  • aktualny-numer-18

    DEKORACJE: PTASIE RADIO

    Czyżyki, zięby i sikorki tworzą barwne wzory na tapetach, serwetkach czy obrazkach. Nawet ciasteczka mają ich kształt.

  • aktualny-numer-18

    WSZYSTKO W PORZĄDKU

    Najprostszy sposób na bałagan w kuchni? Niech każda rzecz znajdzie swoje miejsce. Kubek na haczyku, talerz w przegródce, butelka na stojaku – pomogą meble do zadań specjalnych.

  • aktualny-numer-18

    NASZ PREZENT:

    tęczowe etykietki do ziół

  • chlodnik

    URODA: PŁYNNE ZŁOTO

    Czy wiesz, że dobry olej zastąpi krem do twarzy, balsam do włosów i piankę do golenia? Do czego najlepszy jest lniany, a do czego oliwa? Tłumaczymy też, z czego robi się olej mineralny i dlaczego go nie lubimy.

  • chlodnik

    EKO ŻYCIE:

    przyłącz się do Akcji Bałtyckiej obrączkowania ptaków, poznaj Simonę Kossak, szamankę z puszczy Białowieskiej.

  • chlodnik

    PRAWO: PROSTO Z POLA

    Rolnicy mogą sprzedawać swoje owoce, warzywa, mleko czy mięso bez zakładania firmy. Wreszcie możemy kupować je legalnie. Z twarogiem i kiełbasą już tak łatwo nie będzie.

  • chlodnik

    TAM TRZEBA BYĆ

    Poznaj podstawy eko-budownictwa i dotleń się podczas wycieczki po Roztoczu. Podziwiaj stare zegary w Lesznie i dziką przyrodę biebrzańskich bagien.